Rishikesh 4/9-6/9

Den första längre resan blev först av i början av september. Antar att det faktum att nästan samtliga av utbytesstudenterna var sjuka i dengue den första månaden och att sedan Minor 1 var på ingång var de bidragande faktorerna. Vår vän Shekhar hade bokat och fixat allt och 5 på morgonen på fredagen hämtade en minibuss som vi hyrt upp oss vid vårt hostel och susade iväg i morgonmörkret mot Rishikesh. Rishikesh ligger i nordöstra Indien, ett mindre samhälle som är kännt för River Rafting och för den högsta bungee-jumpen i Indien. 83 meter över marken var något jag såg fram emot och dagen innan byggde upp lite extra känsla inför genom att tittade igenom några klipp på youtube. Insåg att 83 m inte är vidare superhögt men antagligen högt nog för någon som aldrig hoppat förut!
 
 
Vi blev cirka två timmar försenade och landade runt 12-tiden, efter att ha åkt på en alldeles överdålig väg uppför ett berg. Olyckligtvis möttes vi, det första som händer innan vi ens hunnit ur bussen, att både bungeejump, river rafting och flying fox var inställt. Det öppnar först om några veckor.. Blickar riktades mot Shekhar som hade 'bokat' paketet och som naturligtvis missat den lilla detaljen. Med blandade känslor i gänget (ärligt talat var jag lite besviken, efter 7 h i en skumpig bussfärd och sedan är de allra fräckaste grejerna inställda) gick vi mot lägret där vi skulle övernatta. Hade fått för mig att vi skulle sova i naturen så blev förvånad när vi fick tält med sängar och badrum till förfogande. Mindre nice med spindlarna (10 cm i diameter) som besökte oss titt som tätt.. Inkvarterade och klara checkade vi läget, men det var inte mycket läge att checka så vi chillade med badminton utan nät och väntade på maten.
 
 
 
Tälten/stugorna/lägret/basen/campen låg precis intill floden Ganges som är känd för att vara oerhört smutsig men samtidigt är den en mycket helig flod i Indien. Vid en hinduisk begravning går till så att kroppen bränns och askan strös ut i floden.Nog med religion, hur som helst förväntade jag mig inte att bada i denna av varken heligt skäl eller av att strö min aska i, men trots detta badade vi i hela två timmar första dagen, bara för det var så gött med temperaturen och omgivningen. Nog var vattnet svårslaget smutsigt men det går ju att duscha. Det gäller dock bara att se upp för penisfiskarna, de som söker sig just efter penisar, och hoppar in o gottar sig med ägg o så. Ett ständigt återkommande skämt eller historia som uppdagades bra...
 
 
 
 
Fredagskvällen avslutades med chai-te framför en lägereld som jag gladeligen satt vi som den pyroman jag råkar vara, blev lite väl sent fr jag var bara tvungen att elda upp all ved. Innan lägerelden hade vi, efter att en av oss nämnt det gamla klassiska spelet Maffia, spelat det under flera timmar, så det var en riiktigt grym kväll! Senast jag lirade Maffia var ju på Gransnäs när jag konfirmerade mig, där vi lirade dag ut och dag in, om du var med på Gransnäs, remember??
 
 
 
Istället för de tänkta planerna blev det trekking istället, uppför en höjd som var i närheten. Vad som fanns uppe på berget fick vi snart se, vilket var ett vattenfall, 50-60 m högt enligt guiden. Fräckt! Så av med kläderna och in i vattenfallet, och gissa vad man kan göra om man tappar sitt förstånd en smula? Klättra upp för klipporna, och gissa vad man kan hitta då? En grotta! Så cirkus 20 m över marken satt vi några av oss och mös inne i grottan. Den var inte jättestor men nog så häftig och absolut rymlig nog för att få in fem boys! Ännu fräckare!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: