Indore 10/9-13/9

Resa #2 blev till min gode vän Pushar's syster som är bosatt i den mindre berömda staden mitt i Indien vid namn Indore. Med mindre berömd menar jag att det inte är ett typiskt turistmål. Pushkar's syster Rashmi, hade för några månader sedan fått barn och därav Pushkars stora anledning att avlägga en visit och bjöd med några av oss utbytesstudenterna dit. Vad som är riktigt fräckt med denna resan var att vi fick bo och leva hemma hos en Indisk familj. Hennes man är ingenjör och egenföretagare så de hade det gott ställt jämfört med många indiska familjer. Med gott ställt menar jag att de hade både väggar golv och tak (vilket verkligen inte alla indier har). Utöver det hade de både tv, ett någorlunda 'modernt' kök och en övervåning där vi fick sova på filtar som vi bredde ut på golvet. Två toaletter hade de, en 'normal' och ett hål i marken. Har fortfarande inte riktigt förstått mig på de där hålen, hur de fortfarande kan vara så poppis men i Indien är de uppenbart ofta att föredra, jag valde den andra. Bostadsområdet var med stora bokstäver blandat vad gäller levnadssätt. Det är nämligen så att det var ett slumområde för x antal år sedan för att nu på senare tid har modernare nybyggda hus dimpt in så mycket fattiga människor bodde bland husen, i sina mindre moderna hus eller hyddor.
 
Fem av fem stjärnor
 
Men resan i största helhet beskrivs av de massa olika tempel för diverse hinduiska gudar, varje gud har sitt tempel och dyrkar det ena eller der andra. Min favvo-gud var alkis-guden som är känd för att hälla i sig sprit och andra alkoholhaltiga drycker. Utanför templet kunde man köpa riktigt starka grejer, icke för att dricka utan för att hälla på en staty........ Religiöst säger Indien, alkoholmissbruk säger jag. Med blandade känslor om att spilla ut spraud gick vi iaf in för att se hur läget var där inne. Bilder var inte uppskattat heller. "this is holy place, not entertainment" ropade nån snubbe. Nåja!
 
Tösssti gud som blir matad med alkohol. Blir han ens bakis?
 
 
 
Bjuder på lite blandade godisar från denna trippen,
 
 
I Indien växer skräp på träd - s k skräpträd. Passande namn.
 
Det är därför korna som går på bete växer sig stora och starka
 
 
En kille, tung bortom borståelse, ville ta en seflie, så passade på o ta en jag med
 
En styck mindre charmig urinoar vid ett av alla tempel. Visst blir man lite sugen på att ta fram sin städutrusting?
 
Vet ej om det beror på min övernaturliga charm eller mitt blonda hår? Tror det kan vara båda! Men jag träffar så mycket nya kompisar här i Indien. Denna killen ville ta en bild. Fine, det ska nog gå bra sa jag! Men sen känner jag hur hans hand vandrar, längs underarmen för att snart möta min hand. Plötsligt stod jag och höll handen med en total främling, men men, kanske blev han extra glad och vi utbytesstudenter skrattade åt det senare, speciellt eftersom Karoline fick detta på bild, suck!
 
Vem vet vart handen vandrar nästa gång