Bareilly 16/1-17/1 2016

Under höstlovet från förra terminen, när pappa var på besök och vi var ute och reste tillsammans med Linnea och Anna så träffade vi en familj i samband med förseningarna på flygplatsen i Cochin som hemskt gärna ville att vi kom och hälsade på hemma hos de denna terminen så det gjorde vi.
 
Det började mindre stillsamt med att vi skulle ta bussen dit, som jag gärna undviker för buss har jag åkt tillräckligt i Indien vid detta laget känner jag, men det är ofta väldigt mycket billigare än flyg och tåg kan ofta vara svårt att få biljetter till om man inte är ute i god tid. Buss är på många sätt värdelöst (förutom att de faktiskt tar en från plats A till B då förstås) bland annat att hitta bussen kan vara nog så svårt. Man vet vart man ska men det går inte att kommunicera för utanför campus är det hindi som gäller och när man ska leta buss kan det se ut så här
 
 
När vi tagit oss till Bareilly där de bor, som ligger öst om New Delhi så fick vi ett väldigt varmt mottagande. Vi blev direkt bjudna på mat och i Indien öser de verkligen på med mat, även ifall man säger att det är bra osv, samt att ofta äter gästerna för sig och familjen för sig. Efter maten visade de oss runt i huset och der väldigt kul att se hur de bodde, extra kul och se hur några som har det gott ställt och mycket pengar relativt sett i Indien bor.
 
De två kvällarna spenderades i form av ut och se den lilla staden som Sandeep uttryckte sig. Med liten stad så var det en 1.5 miljoner invånare stad. Fick mig att höja på minst ett ögonbryn. Vi gick runt i det enda köpcentrat som fanns som var väldigt modernt och trevligt, det blev både klädaffärer och pizza hut. En typisk fredagskväll för familjen berättade de. Kvällen avslutades med att vi tittade på bollywoodfilm, min första faktiskt och troligtvis inte sista, 3 idiots. En film som blivit mycket populär i Indien och även internationellt fått uppmärksamhet. Bollywoodfilmer är kände för att innehålla mycket färg, dans och musik och det gjorde den minst sagt, lite som en indisk Mamma Mia! Väldigt sevärd! Dock är den likt andra bollywoodfilmer, mycket lång , runt tre timmar så vi fick se klart den dagen efter.
 
En annan sak som är väldigt märkbar i Indien när man hälsar på familjer så här, är hur far-föräldrarna ofta bor kvar, i detta fallet bodde Sandeeps pappa där, barnens farfar. I indien är det väldigt vanligt att man inte flyttar från sina föräldrar. Gifter man sig så flyttar paret normalt ihop och bosätter sig med mannens föräldrar, på så vis flyttar damen ifrån sina föräldrar. men familjebanden är väldigt starka och man skiljs gärna inte ifrån varandra.
 
I helhet var det en väldigt avslappnande och trevlig helg. Inte väldigt fartfylld men det kan vara lika gött det ibland!
 
Ha de gött
 
 
På vägen dit
 
Vardagsrum fyllt med småsaker och detaljer, även målning i taket som syns dåligt
 
Lillkillens rums som jag fick låna de två nätterna
 
Lillkillens rum fortfarande
 
Fotona som hänger vid entren
 
TV-rum
 
Frontvy av deras hus med lillkillen och farfar i bild
 
Doktor muggs tillhåll. Relativt sett till Indien, lyxigt!
 
Sovrummet